play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left

Blog

Het grote tunesboek

today19 september 2022 6

Achtergrond
share close

Voor iedere radionerd die zijn of haar uurtjes bij de radio wel maakt ligt er sinds halverwege september weer een echt juweeltje in de boekwinkel: het complete tunes boek.

Wat is de tune van de Dik Voormekaar Show? Met welke muziek begon de Top 40? Worden jinglecomponisten rijk van tunes die de radio elke dag draait? Is het waar dat Tussen Kunst & Kitsch en VARA’s 2 voor 12 hun tune gewoon van een lp haalden? Waarom zit er vaak zoveel trompet in een tune? Het antwoord op deze en duizenden andere vragen staat in Het Complete Tunesboek.

Wie denkt alles al te weten van muziek, wordt in deze achtbaan-tocht langs de platen direct verrast. De platen die bijzonder genoeg werden geacht voor een jingle of een tune op de radio variëren van Abba tot Zappa, van house tot hoempa, van hot jazz tot een koor van blaffende honden. Vijftien jaar na de eerste editie nu meer dan dubbeldik. Aangevuld, gecorrigeerd, nóg verder uitgespit en met verse verhalen. Met meer dan 6000 titels meteen een ware encyclopedie over zeezenders, de publieke omroepen en hun commerciële concurrenten.

Voor Benno Roozen en Jelle Boonstra, beide journalist van professie, is dit een persoonlijke ode aan al die mensen die radio en televisie zo leuk maakten.

Written by: Creaex

Rate it

Vorig bericht

Creaex

Over Creaex

CREAEX is in 2008 ontstaan als marketingadviesbureau. Onderweg werd duidelijk dat op het vlak van het schrijven van teksten, ontwikkeling van audiovormgeving en commercials een breed werkterrein was weggelegd. Voorbeelden van eerdere activiteiten vind je op deze pagina's. Graag geef ik op deze website graag inspiratie aan de hand van 'creative examples' en natuurlijk hoop ik daarmee iets voor je te kunnen betekekne. Enerzijds als inspiratiebron en anderzijds wellicht als […]

today19 september 2022 19

0%